Yaz Lastiği Nasıl Olmalı

Yaz lastiği nasıl olmalı sorusunu sorduğunu duyar gibiyiz. Bu içeriğimizi dikkatle okuyarak sizler için maksimum performansı gösteren yaz lastiğine sahip olabilirsiniz. Aracınızın karayolu üzerinde güvenle ilerlemesini sağlayan, yol ile bağlantınızın en önemli parçası şüphesiz lastiklerinizdir. Yaz aylarında ısınan asfalt yüzeyi ile uyumlu maksimum verimli, olası ıslaklıklarda sorun çıkarmayan lastiği bulmak oldukça önemli bir olaydır. İçeriğimizin ilerleyen kısmında ideal yaz lastiği hakkında detaylı bilgiler vereceğiz.

Yaz Lastiği Nasıl Olmalıdır?

Yaz lastiği olarak bilinen sıcak havaya uyum gösteren lastikler zorlu kış şartları haricinde tüm havalarda kullanılabilmektedir. Üretilen yaz lastikleri kıs lastiklerine nazaran daha kalın ve kısa uzunlamasına kanallar bulunmaktadır. Bu kanallar kış lastiklerine göre oldukça farklı ve özel olarak üretilmiştir. Kış koşullarında yazlık lastik kullanmanız olası kazalara alenen davetiye çıkaracaktır. Çünkü yaz lastiklerinin yüzeyi kış lastiklerine göre daha az oyuk üretilmiştir.

Üretilen yaz lastikleri kış lastiklerine göre daha yumuşak ve sessizdir, yaz aylarında kış lastiği kullanmanız aracınızda fazla yakıt yakma, aşırı yol sesi gibi problemlere yol açacaktır.

Lastik Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Yaz lastiği seçerken dikkat etmeniz gereken ilk husus lastiğin üretim tarihidir. Satın alacağınız lastiğin yeni tarihli olması özelliğini yitirmemesi açısından önemli bir kriterdir.
  • İkinci husus lastiğin yakıt tüketim kategorisidir. A++ dan başlayan yakıt sarfiyat oranı E - F kategorisinde kadar gitmektedir.
  • Ses desibeli optimum lastik seçimi, lastiğin yüzeye temas ettiğinde çıkaracağı sesi iç ortama minimum lastik seçmek sizlere maksimum konfor sağlayacaktır.

Neden Yaz Lastiği Kullanmalıyız?

Neden yaz lastiğine verileceğimiz en basit cevap tek bir lastik tipinden tüm hava koşullarına uyum sağlamasını beklemenin yanlış olacağıdır. Aracınıza yaz lastiği taktığınızda hem yakıt tüketiminiz düşecek hem de sürüş güvenliği sağlamış olacaksınız. Mevsim ile uyumlu lastik kullanmadığınızda fren mesafenizde uzamalar, ABS devreye girmesi gibi sorunlarla karşılaşabilirsiniz.

Kış Lastiğinin Yaz Lastiğinden Farkı Nedir?

Kış şartlarına uygun olarak üretilen bir lastik hava şartlarında göre farklı tepkiler göstermektedir. Örneğin -1 derecenin altında buzlu yollara uyum sağlayabilen, 0 - 7 derece arasında maksimum tutunmayı sağlamaktadır. Bu özellikleri sayesinde kış lastikleri sadece karlı havalarda kullanılmamalıdır. Yaz lastiklerinin yüzeyi 7 derece altında sertleşeceği için yol tutuşu minimum düzeyde olacaktır.

Yaz lastiklerinin yüzeyinde bulunan özel kanallar sayesinde yaz aylarında aşırı ısınmanın önüne geçer ve yol yüzeyine maksimum tutuma sağlayacaktır. Özel desenli yaz lastikleri aracınız ile bütünleşerek ilave olarak çekiş sağlar.

Uygun yaz lastiği nasıl anlaşılır?

Genişlik, diş yüksekliği ve kesit-genişlik oranı, jant çapı gibi yaz lastiği boyutlarının uygunluğu ve tüm tasarım özellikleri aracınızın performansını artıracaktır. Mevsim koşullarına uygun lastikleri seçmenin sürüş deneyiminizi olumlu yönde etkileyebileceğini de fark edebilirsiniz. Lastik diş derinliğine bakarak yaz lastiklerini ayırt edebilirsiniz, bu da aracınızın ıslak ve kuru yol koşullarında daha iyi performans göstermesini sağlar. Yaz lastikleri için ideal diş derinliği 3 mm'dir. Yaz lastiği alırken ve değiştirirken lastiğin teknik özelliklerine göre balans ayarı ve hava basıncı kontrolünün yapılması önemlidir. Böylece yaz aylarında doğru lastikleri seçme ve değiştirme konusunda kendinizi rahat hissedebilir, seyahat özgürlüğünün keyfini gönül rahatlığıyla çıkarabilirsiniz.

Bu içeriğimizde sizlere Yaz Lastiği Nasıl Olmalı? sorusunun yanıtı verdik. Diğer içeriklerimize göz atmayı unutmayınız.
WhatsApp Viber call